A Turbine.AI (a fenti fotón a cég vezetői) lett az év legjobb startupja a Central European Startup Awards magyar fordulójában. A szerda esti díjátadón 12 kategóriában hirdettek győztest, ebből háromban is nyert ez vállalkozás, mely a rákot a mesterséges intelligencia segítségével győzné le. A többi kategória nyerteseire is érdemes figyelni a jövőben, nekik is lehet szurkolni a szófiai nemzetközi döntőben 2017 november 23-án. Eláruljuk azt is, miért éri meg startup cégnél kezdeni karriered?

Kezdjük itt: Miért is éri meg startup cégnél kezdeni a karriered?

* Azonnal a mély vízben találod magad. Nincs sok vezetői szint, se átláthatatlan szervezet, csupán problémamegoldás, innováció. Megtanulsz tárgyalni, ügyfeleket kezelni, meggyőzően érvelni, együttműködni és persze „tüzet oltani”.
* Látod munkád eredményét, nagyobb az alakítóképességed, mint nagyobb szervezetekben. Mivel ezeknél a cégeknél nincs sok éves múltra visszatekintő vállalati kultúra, jó vagy rossz beidegződések, napi rutinok, ezért egy-egy jó ötletet gyorsan felkarol a vezetés és be is vezeti. Éppen ez a pragmatizmus, az újra való nyitottság hozza e cégek versenyelőnyét a lomhábban mozgó, lassabban változó nagyvállalatokkal szemben.
* Érzékeled a piac lüktetését, rések megnyílását, bezáródását. A startup világban egyvalami állandó: a változás. Folyamatosan felül kell vizsgálni terveinket, igazítani a termékfejlesztést az ügyféligényekhez.
* Megtanulod a rugalmasságot, a projektmunkát, elszakadsz a napi fix 8 órás irodai munkaidőtől. Startup cégnél teljesen másképp látsz egy munkanapot és egy munkahetet. Projektciklusokban gondolkodsz, ami gyakran rugalmas munkavégzéssel jár. Valamikor végigtolsz otthonról egy hétvégét, máskor hétközben kapcsolódsz ki.
* Nagyot dobbanthatsz, ha beindul a vállalkozás. Sokkal nagyobb a kitörési esély egy startupban, persze a kockázat is. Ha tulajdonrészt kapsz, és sokszorosára nő a cég értéke, az számodra főnyeremény. Ha a kezdeteknél a tűz közelében vagy és több száz fősre nő a szervezet, akkor valószínűleg jól fizető pozícióba kerülsz.

350 jelentkező, íme a 12 kategória győztese

Best Social Impact Startup: Now Technologies Ltd. (www.nowtech.hu)
Mit csinálnak? Termékcsaládjuk a Gyroset, mely a mozgáskorlátozottak életét segíti. Okosrendszerük egyetlen ujjal, vagy akár szájjal is irányíthatóvá teszi a kerekesszéket.
Alapítás éve: 2014
2016-os árbevétel: 5,4 millió forint

Best FinTech Startup: Blueopes (www.blueopes.com)
Mit csinálnak? Befektetési portfóliókat optimalizál a rendszerük.
Alapítás éve: 2016
2016-os árbevétel: n.a.

Founder of the year: Kinga Jentetics, PublishDrive (www.publishdrive.com)
Ki ő? Jentetics Kinga (az alábbi fotón), a PublishDrive társalapítója. A cége 2012 óta íróknak segít e-könyveiket publikálni, értékesíteni és a honoráriumot begyűjteni. Tavaly 200 ezer e-könyvet adtak el, ezzel 83 millió forintos árbevételt értek el.

Jentetics Kinga

Best Iot Startup: SBrick (www.sbrick.com)
Mit csinálnak? Az okoskocka feltalálói. A Lego járművekhez a gyárinál jobb irányítást tesz lehetővé és akár mobillal is irányítható.
Alapítás éve: 2014
2016-os árbevétel: 180 millió forint (ez a Vengit Kft., az anyacég árbevétele)

Best Ai Startup: Turbine.AI (www.turbine.ai)
Mit csinálnak? A termék forradalmasíthatja a rákbetegségek gyógyítását. Tulajdonképpen egy mesterséges intelligencia, mely a hosszadalmas gyógyszeripari kísérleteket egy számítógépes szimulációval váltja ki. (Róluk később bővebben.)
Alapítás éve: 2013
2016-os árbevétel: 17,5 millió forint

Best Smart City Solution: GreenGo Car Europe Kft. (www.greengo.hu)
Mit csinálnak?  A közösségi közlekedés egy új formáját hozták el Budapestre. Az elektromos autóikat egy okostelefonnal (iOS vagy Android), percalapú elszámolás mellett lehet bérelni és a szolgáltatási területen belül bárhol lezárhatjuk, hogy jöhessen a következő felhasználó.
Alapítás éve: 2014
2016-os árbevétel: 8 millió forint

Best newcomer: EVA Vision (www.eva.vision)
Mit csinálnak?  Vakok és gyengénlátók számára fejlesztenek okosszemüveget. (alábbi fotón a cég képviselői)
Alapítás éve: 2017

Az EVA Vision csapata

Best Biotech Startup: Turbine.AI

Startup Of The Year: Turbine.AI

Best coworking space: Impact Hub Budapest  (www.budapest.impacthub.net)

Best accelerator/ incubator programme: CEU Innovation Lab (www.facebook.com/CEUiLab)

Best investor: Baconsult Kft. (www.baconsult.hu)

Az abszolút győztes: Turbine.AI

A rákkutatást forradalmasítaná az abszolút győztes, a Turbine AI

„Olyan dologgal kísérletezünk, mely másnak még nem sikerült. Egyelőre mi sem tudjuk, hogy nekünk összejön-e, de több mint bíztató az, amit eddig elértünk” – mondta el Nagy Szabolcs cégvezető a győzelem után. Azért tudni kell, hogy a Turbine.AI nem a levegőbe ígérget, nem az „egy majd talán sikerülni fog” pénzégető startup modellek sorába akar beállni. A 18 fős vállalkozás önfenntartó és a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalatának, a Bayer 100 napos accelerátor programján is túl vannak már. A termék tulajdonképpen egy mesterséges intelligencia, mely a hosszadalmas gyógyszeripari kísérleteket egy számítógépes szimulációval váltja ki. Az eredményeik alapján a gyártók megtudják, mivel érdemes kísérletezni például egy tumor gyógyításánál és mivel nem. Rájuk érdemes figyelni, alapvetően változtathatják meg a gyógyítást.

További információt a versenyről itt találsz.

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo