Április 29-ig lehet jelentkezni a régió legnagyobb szabású startup versenyére! Az idei CEE Lift Off a fődíjast - többek közt - 150 ezer eurós befektetési ajánlattal jutalmazza.

"A tavalyi megmérettetésre  - melyet végül az osztrák Locca! cég nyert a világ legkisebb és legokosabb lokációmeghatározó eszközével, amelyet elveszett emberek, háziállatok és tárgyak felkutatására fejlesztettek ki  - összesen 101 cég jelentkezett. Ám tekintettel a már mostanra élénk érdeklődésre, idén még több pályázóra számítunk a versenyen" - tudtuk meg Boros Reginától, az OXO Labs munkatársától.

Ami még lényeges változás a tavalyi megmérettetéshez képest: amellett, hogy a győzteseknek nyereményként adandó befektetési ajánlat összege a tavalyi összeg tízszerese, a shortlistás pályázókra egy plusz kör is vár. Már az előszűrésen bevezetik az előre meghatározott kérdéseket tartalmazó videóinterjút.

"Míg tavaly a jelentkezési határidő után szinte azonnal összeállt egy, az esélyes pályázókból álló 10-es szűkített lista, idén nem szűrünk ilyen gyorsan, még egy körben megnézzük őket, hogy még pontosabb képet kapjunk róluk. A legesélyesebbnek tartott 20-30 pályázónak egy videointerjú keretében is meg kell nyerniük a zsűrit. A résztvevők a video-interjúkhoz a meghívót a szervezőktől kapják, de a megválaszolandó kérdések csak annak megnyitása után, élesben derülnek majd ki."

3 perces preztentációk, angolul is

A kiválasztottak pedig június 3-án, az Akvárium Klubban megrendezendő Brain Bar Budapesten mutathatják be a projektjüket. "A pályázónként 3 perces prezentációs időkeretet ugyanakkor szigorúan tartaniuk kell majd a versenyzőknek. A prezentációt egyébként angolul kell majd megtartaniuk"-tette hozzá Boros Regina.
 
Néhány tévhitet is eloszlat: a startup-ok nem csak IT-s profilúak lehetnek. Valamint nem elsősorban az ötlet számít, hanem nagyon fontos a csapat is, továbbá  hogy lássa a zsűri bennük a potenciált, hogy tényleg meg tudják valósítani terveiket.

A nyeremények pedig:

- 150 ezer eurós (46,5 millió forint) befektetési ajánlat a Power Angels-től

- Az Oxo Labs által biztosított fél éves akcelerátor program

-Féléves irodahasználati jog a Loffice- tól

- A Magyarországon az Oppenheim ügyvédi iroda jogi támogatása

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben.