Magyar csapat nyerte MOL-csoport nemzetközi olaj és gázipari tehetségkereső versenyét, az UPPP-ot. A három miskolci egyetemista összesen 1113 teamet előzött meg az olajcég által fejlesztett online szimulációs játékában és a szerdai élő döntőben is a legjobban teljesített. A győztesek a Hello Karrier-nek is nyilatkoztak.

Az idei versenyre rekordszámú hallgató jelentkezett. 53 országból összesen 1114 csapat próbálta ki, milyen az olajbusiness a gyakorlatban.

Győzött az Oil Fanatic

Íme a győztes olajipari tehetségek: Szilvási Marcell (balra), Lengyel Nikolett és Karádi Ákos. Ekkor még várták az eredményhirdetést.

A győztes az Oil Fanatic fantázianévre hallgató egyik magyar team lett. Tagjai Lengyel Nikolett, Karádi Ákos és Szilvási Marcell a Miskolci Egyetem hallgatói. Nikolett és Ákos olajmérnök szakon végi mesterképzését angol nyelven, míg a csapat harmadik tagja, Szilvási Marcell geofizikán doktorandusz. Szeptember végén jelentkeztek a versenyre, októberben vettek részt az első, online fordulóban, amelyen az abszolút első helyen végeztek. Itt megadott alaptőkével indulva egy olajkitermelő rendszert kellett kiépíteniük a Mol által kidolgozott virtuális forgatókönyvek alapján. Egyebek mellett meg kell találniuk a fúrásra optimális helyeket, a fúrást és a kitermelést megszervezni. Nikolették a legnagyobb profitot érték el az 1114 csapat között.

Ezt követte egy második online forduló, amely során az első körben legjobb 40 csapat két óra alatt 100 kérdést válaszolt meg. A legjobb öt team pedig a budapesti élő döntőbe jutott. Itt prezentációt kellett tartani, a magyarok az északi tengeri olajkitermelésben a termelésoptimalizálást választották.

„A prezentációra három hetet készültünk, minden szabaidőnkét rááldoztuk. Igyekeztünk a hagyományos mérnöki előadásoktól kicsit eltérni és humort belevinni, a különféle véleményeket ütköztetni és érdekesen tálalni” – mondta a próbatétel után, még az eredményhirdetés előtt Nikolett.

Egyenes út a MOL-os karrierhez

Itt már a díjátadón. Kell ennél jobb ajánló egy karrierindításhoz?

Hogy merre visz a három fiatal útja? Marcell marad az egyetemen, folytatja doktorandusz tanulmányait. Nikolett és Ákos pedig valószínűleg a Mol gyakornoki programjához csatlakozik. A legjobb csapatok tehetséges szakemberei ugyanis a cég közlése szerint álláslehetőséget nyernek, hogy a MOL-csoportnál kezdhessék meg karrierjüket a 18 hónapos UPPP Tehetségfejlesztő Program keretében.

A győztesek pénzdíjjal is gazdagodtak. Az első három helyett között 7,5 millió forintot osztott ki  az olajcég. A második egyébként a lengyel Geomatrix csapat lett, a harmadik helyet pedig a török Next Oil Generation nevű csapat szerezte meg.

Miért érdemes szakmai versenyen részt venni egyetemistaként?

- Jó szereplés esetén biztos a sikeres karrierstart – ahogyan ez a magyar csapat példájából látszik
- Az iskolai anyagok mellett a munka valódi kihívásaival is szembesülünk a feladatok megoldása révén
- Megtanulunk csapatban gondolkodni, dolgozni, egymásért küzdeni
- Fejlődnek a sikeres munkavégzéshez nélkülözhetetlen soft skillek (problémamegoldás, kommunikáció, prezentáció)
- Bővül a kapcsolatrendszerünk
- A részvétel jól mutat az önéletrajzban, a proaktivitásról árulkodik

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben.