Karrierutak

Vörös Dalma eredeti szakmája jogász, dolgozott köztisztviselőként, kereskedelmi asszisztensként, EU-s projektek koordinátoraként, nyelvtanárként, hostessként Budapesten, Máltán, Spanyolországban és Chilében is. Karrierútja jól mutatja, milyen változatos lehet az élet, ha valaki kalandvágyó, nyitott az újra, rugalmas és képzi magát.

Gombamód szaporodnak az online térben a bloggerek, a hobbi tollforgatók, az önjelölt tartalomkreátorok. Az időről-időre fel-felbukkanó 1-1 sikersztori hallatán persze akadnak, akik egyből ”Mostantól ebből fogok megélni!” csatakiáltással készek lennének mindent sutba dobni és rögtön hátat fordítani aktuális megélhetésüknek is. Tévhitek és tudnivalók a témában.

Következő összeállításunk tagjaiban egy valami biztosan közös: szinte maguk mögött se hagyták a középiskolát akkor, amikor máris kész vagyont tudhattak a magukénak saját sikeres vállalkozásuknak köszönhetően. Mi mindent tettek a siker érdekében?

Látszólag nem a karrierről szól ez az írás, ám a munka-magánélet egyensúlynak fontos tényezője a háztartás vezetése. Ezen belül is főleg nőknél a konyhai teendők profi elvégzése munka és gyermekek mellett. Szabó Jucus gasztrobloggertől, könyvszerzőtől kértünk tippeket, hogyan lehet elégedetten, boldogan, stresszmentesen a konyhában tevékenykedni. Némi kreativitással és a maximalizmus visszanyesésével ez mindenkinek sikerülhet.

Madarász Natália 22 éves. Marketing-szakosként 1 évet töltött Szingapúrban Erasmus-ösztöndíjjal. A külföldi egyetem kreatív reklámversenyén elért 2. helyezésével végül bekerült a reklámipari top cégként is számon tartott Ogilvy & Mather hazai irodájába. Emellett a floridai Heavener Esettanulmányi Verseny legjobb prezentációjának járó díját is megnyerte 76 pályázó közül.

Világszerte keresettek a szakképzett felszolgálók. Kellenek az elméleti alapok, de a szakma jórészt a gyakorlatban tanulható ki. A kettő kombinációját ígéri egy budapesti képző cég, amely egyedülálló módon a görög szigeteken szervezi meg legjobb diákjainak a szakmai gyakorlatot. A tanulóknak élesben, 5 csillagos szállodában, angol nyelvi környezetben kell megállniuk a helyüket. 

Eszenyi Ferenc fagylaltkészítő - mestercukrász kreációja lett az Év Fagylaltja közel 100 szakember remekművei közül az idén 20. alkalommal rendezett megmérettetésen. Ráadásul nem a mascarpone – túrókrém - sós karamell trióval tarolt először. Már 30 éves pályafutása alatt eddig további 12 alkalommal nyert fagylaltversenyeken aranyérmet.

Példája nyári szünetre diákmunkákat keresők számára is komoly motiváció lehet. Merthogy az ő pályafutása is így kezdődött.

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo