Olvasónk azt kérdezte, mit tehet, ha nincs magáról jó fotója, de az álláshirdetésben kérnek.Szakértőnk, Petrány Viktória válaszolt. Várjuk további kérdéseiteket ezen a linken.

Ha a pályázáshoz fényképes életrajzot kérnek, de nem teszek bele képet akkor alapból a kukában landol? Egyszerűen nem könnyű rólam jó képet csinálni, amúgy egy csinos 40-es hölgy vagyok... (Ildikó)

Kedves Ildikó!
A fénykép általában kettős célt szolgál: először arra használjuk, hogy lássuk a pályázó ápoltságát. Mert ugyebár, ha az önéletrajzra zilált képet tesz, akkor számára az a természetes megjelenés és ez, mondjuk, a kereskedelemben nem előnyös. Másodszor a fénykép az interjúk után tesz jó szolgálatot: segít emlékezni a pályázóra.

Legyen üzleties a fotó, a "hurráoptimista" selfie kerülendő

Mindenképpen ajánlom kihasználni ezeket az előnyöket. Ám ha nagyon úgy érzed, hogy a fentiek tükrében is rontanál az esélyeiden – amit egyébként nem hiszek -, ne erőltesd a képet. Ha nincs képed, de van egy nagyon jól, tartalmasan megfogalmazott önéletrajzod, biztosan behívnak interjúra!

Ajánlom átolvasni egy korábban megjelent írást is, ami arról szól, hogyan beszéljünk interjún a „gyenge” pontjainkról. A gyengeség alatt itt most a megpályázott pozíció szemszögéből előnytelennek vélt adottságot értjük: http://hellokarrier.hu/interjun/6770-igy-kezeld-a-gyengesegeidet-allasinterjun.html

Sikeres pályázást!
Petrány Viktória
coach
www.munkaland.com

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK

Petrány Viktória

karrier coach, HR tanácsadó
  • Válts állást okosan
  • Add legjobb önmagadat az interjún
  • Hozd ki a legmagasabb fizetést
  • Kezeld a munkahelyi nehézségeket
  • Teremts egyensúlyt a munka - magánélet között
  • Indíts startupot
Bemutatkozik a szerző
Korábbi írások, tanácsok
Kérdezd a szakértőt
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben.