A közép-európai autóiparban dolgozó munkaerő egyre drágább: 2017 első felében az előző évvel összehasonlítva jelentősen nőttek az iparág átlagfizetései. 

Paylab nemzetközi fizetési portál eredményei alapján a legnagyobb növekedés Magyarországon (+10%), Horvátországban (+6%) és Szlovákiában (+5%) történt. Ezzel szemben az év első hat hónapjában 4%-kal csökkentek a fizetések a cseh autóiparban, Szlovéniában és Szerbiában pedig mindössze 1% volt a növekedés.

Csehország és Szlovákia a régió két legnagyobb autóipari termelője, mindkét országban a legyártott járművek száma meghaladja az évi egymilliót. A Magyarországon készült autók száma Lengyelországhoz hasonlóan ennek a számnak a fele.

Érdekel az autóipar?
+ keress állásaink között és pályázz: autóipari állások 
töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal

Az autóipar átlagfizetései a Paylab eredményei alapján Magyarországon 1 209 €, Szlovákiában 1 218 € valamint Csehországban 1 293 €. Az iparágon belül a legmagasabb fizetések Szlovéniában vannak, átlagosan havi 1 545 €. A többi balkáni országban ettől jelentősen elmaradnak a bérek, Horvátországban például 1 013 €, Szerbiában pedig mindössze 656 €.

 

 

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo