A válaszadók közel fele semmilyen béremelést nem vár, 53 százalék viszont valamekkora növekményben bízik. Igaz, az optimisták zöme is csak 1-5 százalék közötti plusszal számol – derül ki a HelloKarrier.hu és a MonsterCares program felméréséből. Közel 1000 munkavállaló töltötte ki online kérdőívünket. Annak is utánajártunk, miként változtak egy év alatt a fizetések öt általunk kiválasztott szakmában.

Múlt héten arról kérdeztük kedves olvasóinkat, hogy milyen mértékben változik 2016-ban a fizetésük. Az online kérdőivet 915-en töltötték ki. A válaszadók közel fele (46,5 százalék) azt azt opciót jelölte be, hogy semmilyen fizetésemelés nem lesz, azaz jövőre is forintra pontosan ugyanazt az összeget keresi. Ezt azt is jelenti, hogy 53,5 százalék valamekkora bérnövekményben bízik. Minden negyedik válaszadó azonban csak egészen minimális, 1-5 százalék közötti emelést vár. 12,7 százalék az 5-10 százalék közötti sávot jelölte meg, míg 15,1 százalék a szakszervezetek által követelt 10 százalék feletti emelést vár.

Íme az eredmények

Bértrendek öt szakmában

Miként változtak az átlagbérek 2014-15 között? A fizetesek.hu bérinformációs portáltól öt szakmában kértünk adatokat. Amint az alábbi összeállításból kiderül, a legnagyobb mértékben, 9 százalékkal a kőművesek átlagbére emelkedett. Csupán a Java-programozók bére nőtt minimális mértékben (+1,3 százalék, igaz, itt a havi közel félmillió forintos átlag önmagában vonzó), a többieknél 5 százalék feletti volt a növekmény.

 

Szeretne naprakész információkat kapni a sikeres álláskeresésről? Vannak konkrét kérdései, amelyekre eddig nem kapott használható választ (fizetés, önéletrajz, állásinterjú stb.)? Tegye fel, beszéljük meg! Csatlakozzon a Monster Cares zárt Facebook-csoportjához!

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben.