A karriercéljainkhoz vezető út megpróbáltatásai közepette olykor lendületünket veszíthetjük. Hol érdemes a pozíciók között keresgélni? Vajon mit kellene az önéletrajzodba írni, hogy felfigyeljenek rád a munkaadók? Hogyan lehetsz hatékony és magabiztos, ha állásinterjúról van szó? A HVG Állásbörze szervezői most néhány tippet adnak, hogy gyorsan és hatékonyan a célzott kikötőbe kormányozhasd hajódat.

Az online felületeken egy térképet kaphatsz a számodra elérhető, lehetséges célállomásokról, azonban hogy készségeidnek és elképzeléseidnek melyik felel meg a leginkább, azt csak részletesebb információk birtokában tudod eldönteni. A HVG Állásbörze ehhez nyújt támogatást. Regisztrálni ezen a linken lehet.

 

Összegyűjtöttük, miért érdemes ellátogatnod erre az eseményre.

A „kikötők” feltérképezése

Egy utazónál mindig van térkép, amely megmutatja a potenciális célállomásokat. A pályánk során sokszor fogalmunk sincs, hogy mi lesz az a terület, szféra, cég, ahol majd hosszú távon lehorgonyzunk, ezért jól jöhet, ha legalább a lehetőségekkel tisztában vagyunk. Ehhez kaphatsz segítséget az ország legjelentősebb karrierrendezvényén:

• megismerheted hazánk legjelentősebb cégeinél elérhető ehetőségeket,

• felmérheted a munkavállalókkal szemben támasztott elvárásokat,

• akár már ott helyben pályázhatsz is nyitott pozíciókra.

Az iránytű mutatja az utat

Ha nem tudod pontosan, hogyan is kezdj neki a munkakeresésnek, vagy, hogy milyen utat is kellene bejárnod, itt rengeteg hasznos program szolgálhat iránytűként. Csak hagyd, hogy tereljenek a célod felé! Többek között a következő lehetőségekkel élhetsz:

• személyre szabott karrier tanácsadásokon vehetsz részt,

• különféle előadásokon keresztül álláskeresési praktikákat tanulhatsz: megtudhatod, milyennek kell lennie egy jó pályázatnak, támpontokat kaphatsz az interjúra való felkészüléshez,

• sikeres szakemberek történeteiből tanulhatsz, motivációt nyerhetsz.

Te vagy a kapitány

Csak rajtad múlik, hogy mennyire válik majd hasznodra a börzén való részvétel. Éppen ezért, legyél célirányos! Gyűjtsd ki előre, mely cégek érdekelnek, és készülj konkrét kérdésekkel! Ne feledd, te kormányzod a hajódat, nagyon fontos hát, hogy tisztában legyél gyengeségeiddel, vágyaiddal és ennek megfelelően szemezgess a programok közül.

A következő dolgokat gondold végig még a rendezvény előtt:

• Melyek azok a képességek, készségek, amelyek már rendelkezésedre állnak,

• milyen területeid vannak, amelyeket fejlesztened kell, és hogyan, hol, kinek, minek a segítségével tudod ezeket véghezvinni,

• milyen lépéseket kell tenned, hogy elérd a kitűzött céljaid,

• szükséges-e további tanulás, ismeretszerzés,

• milyen elvárásaid vannak a munkahelyeddel kapcsolatban (környezet, kereseti lehetőségek, stb.)?

 

A HVG Állásbörzén több mint 190 kiállítóval találkozhatsz személyesen. Regisztrálj még ma, és gyere el október 5-6-án a SYMA Rendezvényközpontba.

 

 

Pörgesd fel a karriered

Regisztrálj a Monsteren
REGISZTRÁLOK
Monster mobil alkalmazások - Gyors, kényelmes, ingyenes. Töltsd le alkalmazásunkat most!
android
ipad
iphone

Média partner 

jobinfo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben.